Telefoon: 0513 622 841      Volg ons op social media:

Over ons

Blog

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen SNIJ Noord. Regelmatig publiceren we hier een inhoudelijk blog over een interessant thema of nieuws over watersnijden, lasersnijden of certificeringen.


 

Corrosie in duidelijke taal

SNIJ Noord is uw partner voor hoogwaardig snijwerk. Diverse materialen zijn uiterst geschikt voor lasersnijden of watersnijden. In diverse blogs delen wij graag onze kennis met u aan de hand van de belangrijkste materialen. In dit blog gaan we iets dieper op de materie van corrosie bij metalen in.

Lasersnijden in duidelijke taal

SNIJ Noord is uw partner voor hoogwaardig snijwerk. Diverse materialen zijn uiterst geschikt voor lasersnijden of watersnijden. In diverse blogs delen wij graag onze kennis met u aan de hand van de belangrijkste materialen. In dit blog het lasersnijden van o.a. staal, RVS en aluminium.

Watersnijden in duidelijke taal

Waterstraalsnijden was vroeger een vreemde eend in de bijt voor metaalbewerkingsmachines. Autogeen, plasma en laser waren dé machines en technieken voor de productie van complexere producten; elk met zijn eigen voor- en nadelen. Wat deze technieken gemeen hebben, is dat het warmte in het materiaal brengt.

Geclad metaal in duidelijke taal

Het is nog vroeg. In de hal stuit ik op een speciale metaalsoort. Hier wil ik meer over vertellen! Bij het zien van de metaalsoort maakt mijn hart een sprongetje. Ik wrijf nog eens goed in mijn ogen – spreekwoordelijk uiteraard, want in de metaal is dat niet erg handig met vuile handen. Gaan wij geclad metaal snijden? Ik maak snel een foto en loop direct door naar de planning. Mijn vermoeden wordt bevestigd: we gaan geclad staal/aluminium watersnijden.

Aluminium in duidelijke taal

Aluminium komen we veel tegen naast staal en RVS. Van kleine cameraonderdelen tot lichtgewicht vrachtwagentrailers worden van aluminium gemaakt. Wat is het en wat maakt het anders dan staal of RVS?

Roestvast staal in duidelijke taal

Iedereen kent de term RVS. Gemakshalve wordt het veelal vertaald naar roestvrijstaal. Maar klopt dit wel? Het antwoord is nee. Maar wat dan wel?

Staal in duidelijke taal

SNIJ Noord is uw partner voor hoogwaardig snijwerk. Diverse materialen zijn uiterst geschikt voor lasersnijden of watersnijden. De komende periode delen wij graag onze kennis met u aan de hand van de belangrijkste materialen. Als eerste: staal. Staal is een veel gebruikte term, maar wat is staal eigenlijk?