Telefoon: 0513 622 841      Volg ons op social media:

Watersnijden

Watersnijden

Bij het hi-tech proces van het watersnijden treedt geen vervorming op van het materiaal. 

Onder extreem hoge druk persen de snijkoppen van onze geautomatiseerde watersnijmachines de waterjetstraal langs een voorgeprogrammeerde weg. Zo snijden we elke gewenste vorm uit, ook kanthoeken met een schuin verloop. De combinatie van kracht en precisie zorgt voor grote nauwkeurigheid met minieme toleranties. Wij watersnijden voor onze klanten in o.a. de agrarische sector, industrie, scheepsbouw, transportsector en luchtvaart diverse materialen, zoals staal, RVS, aluminium en titanium. Heeft u vragen over materialen of over toleranties, neem dan even contact met ons op. Wij helpen u graag verder. 

Direct contact over watersnijden

Machine capaciteit

We hebben 2 waterjets staan van verschillend formaat en met diverse mogelijkheden.

Watersnijden RVS

De twee basistypen RVS (roestvaststaal) zijn 304 en 316. RVS is zeer geschikt voor zowel lasersnijden als watersnijden.

Watersnijden Aluminium

Aluminium is een zeer geschikt materiaal om zowel te watersnijden als te lasersnijden. Het watersnijden van aluminium kan tot een dikte van ca 150mm.

Watersnijden Staal

Het materiaal Staal is zeer geschikt om zowel te watersnijden als te lasersnijden. Keuze van snijtechniek hangt van de dikte van het materiaal af en de eventuele toepassing waarvoor de staalproducten gebruikt worden. Het watersnijden snijdt tot een dikte van ca 150mm Staal.

Watersnijden Titanium

Het materiaal titanium is zeer geschikt om te watersnijden. Titanium staat bekend om de goede corrosiebestendige eigenschappen. Titanium is daarnaast net zo sterk als staal, maar heeft slechts 60% van de dichtheid.

Watersnijden Koper

Het watersnijden van koper wordt veelal toegepast voor de ontwikkeling van machine onderdelen en bouw producten.

Watersnijden Messing

Het materiaal Messing is zeer geschikt om te watersnijden. Messing wordt ook wel geelkoper genoemd en bestaat uit o.a. koper en zink.

Watersnijden Kunststof

Het watersnijden van kunststof voert SNIJ Noord veelal uit in opdracht van bedrijven voor machinebouw, bouw industrie, architectuur en voor reclamebedrijven.

Watersnijden Plexiglas

Plexiglas snijden wordt toegepast voor bouw producten, gevelbelettering of voor kunstvoorwerpen.

Watersnijden Foam

Wij watersnijden ook foam, oftewel polyurethaanschuim. Dit materiaal wordt gesneden met puur watersetting met een straaldiameter van 0.12mm.

Watersnijden Natuursteen

Waterstraalsnijden is ook geschikt voor het snijden van natuursteen. We kunnen deze materialen, van diverse diktes, zeer precies uitsnijden.

Watersnijden Betonplex

Voor onder andere mallen voor de machinebouw, bekistingen voor betonindustrie, vloerdelen, interieurbouw, scheepsinterieurs en automotive is het watersnijden van betonplex zeer geschikt.

Watersnijden Hout

Verschillende soorten hout (watervast) kunnen ook watergesneden worden. Diktes tot +/- 200mm vormen geen probleem voor onze waterjets.

Watersnijden Rubber

Rubber wordt o.a. toegepast voor machineonderdelen, transportmiddelen en voor landbouw mechanische onderdelen.